Translate

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Δράσεις: "Η δική μας γνώμη" και "Διαγωνισμός γραπτής κριτικής"





Τον μήνα Δεκέμβριο λάβαμε μέρος στις δράσεις "Η δική μας γνώμη" και "Διαγωνισμός γραπτής κριτικής" που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ .

Στα πλαίσια των δράσεων αυτών οι μαθητές παρακολούθησαν επιλεγμένες μαθητικές ταινίες μικρού μήκους που είχαν φτιάξει μαθητές άλλων σχολείων στη διάρκεια  της δράσης "Βιντεομουσεία" της προηγούμενης χρονιάς. Τα παιδιά που παρακολούθησαν τις προβολές αυτές αξιολόγησαν τις ταινίες με βάση ερωτήματα όπως: Ποια ταινία μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να τη δείξω σ' έναν φίλο/η μου; Ποια ταινία ήταν ασυνήθιστη και σηκώνει συζήτηση; Ποια ταινία, κατά τη γνώμη μου, θα αρέσει στους γονείς και στους δασκάλους μου;

Στη συνέχεια οι μαθητές σε ομάδες των τεσσάρων επέλεξαν  και έγραψαν μια πλήρη κριτική για μία από τις ταινίες. Μία επιτροπή διάβασε τις κριτικές όλων των ομάδων που συμμετείχαν και βράβευσε τις πιο ενδιαφέρουσες. Τιμητική διάκριση έλαβε η γραπτή κριτική των μαθητριών : Μελίνας Κολυμπίρη, Χριστιάνας Λακάκη, Κατερίνας Μελή και Ελένης Φραγκουλάκη.

Τον μήνα Φεβρουάριο λάβαμε μέρος στην  τελετή λήξης των δράσεων που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας. Εκεί οι μαθήτριες παρέλαβαν το βραβείο τους. Τέλος στην τελετή αυτή κερδίσαμε και βιβλία για την βιβλιοθήκη του σχολείου μας.




Απολαύστε περισσότερες φωτογραφίες από την Τελετή Λήξης στο σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/media/set/? set=a.1089512274434104.1073741895.256658197719520&type=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου